وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ
«و هر چیز زندهای را از آب قرار دادیم».
۳۶سوره و۵۳ آیه
سوره واقعه آیه ۳۱
آیا به آبی که می نوشید اندیشیده اید؟
سه چهارم یا ۷۰/۸در صد از کره زمین را آب تشکیل داده است.
۹۷/۳درصد این آبها را آبهای شور تشکیل می دهد یعنی حدود ۱۳۷۰ میلیون کیلومتر مکعب
فقط ۲/۷درصدش را آبهای شیرین تشکیل می دهد، که ۲/۱در صد آن غیر قابل دسترس و استفاده بشر می باشد. مانند یخهای قطبی و یخ های نقاط بلند زمین
یعنی انسان وسایرموجودات فقط از ۶/.درصد آب های کره زمین می تواند استفاده نماید.
۲۰۰۳ توزیع میزان استفاده از آب در بخش های مختلف در سال
به شکل زیر بوده است.
-۶۹%کشاورزی
-۲۳%صنعت
-۸%مصارف خانگی
۱ـ بیماریهای ناشی از مصرف مستقیم آب (water borne diseases) وبا ؛ تیفوید و…
۲ـ بیماریهای ناشی از عدم دسترسی کافی به آب (water washed diseases ) تیفوس ؛عفونتهای چشمی و…
۳ـ بیماریهایی که آب محیط مناسب برای رشد و نمو میزبان واسط آنهاست.(water based diseases) شیستوزوما ؛ پیوک
۴ـ بیماریهایی که آب محیط پرورش برای ناقلین آنهاست(water related diseases) مالاریا؛ تب زرد
۵ـ بیماریهای ناشی از عفونتهای منتشره بوسیله آب در محیط(water dispersed infections) لژیونلا
۶- بیماریهای ناشی از بیوتروریسم(وبا؛اسهال خونی و…)
براساس قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به نظارت بر کنترل کیفی آب آشامیدنی از لحاظ فیزیکی، شیمیایی، باکتریولوژیکی از نقطه آبگیر تا مصرف می باشد این فعالیت توسط پرسنل بهداشت محیط و با استفاده از امکانات
آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونتهای بهداشتی صورت می پذیرد و در خصوص بررسی کیفیت آب آشامیدنی استانداردهای ملی را بکار می گیرد ولی از آنجائیکه انجام صحیح توزیع آب آشامیدنی سالم در کشور مستلزم همکاری تنگاتنگ وزراتخانه های نیرو
و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است هماهنگی های بین بخشی و مشارکتهای علمی و فنی کارشناسان ذیربط یکی از عوامل مهم در تحقق این هدف می باشد و بعلاوه بر طبق تبصره ۲ ماده ۳ آئین نامه بهداشت محیط، سازمانها و موسسه های دولتی و خصوصی
تامین کننده آب آشامیدنی عمومی موظف به رعایت همه ضوابط و معیارهای بهداشتی اعلام شده توسط وزارت بهداشت بوده و باید همه اطلاعات لازم برای بررسی مورد یا موارد و تسهیلات بازدید از تاسیسات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند.
در بعضی مناطق آبهای زیرزمینی یا آبهای سطحی ممکن است تنها با ضدعفونی برای آشامیدن استفاده شود ولی در پاره ای از مناطق آب قبل از مصرف تصفیه و ضدعفونی می شود ولی در هر دو حالت آبی که مورد استفاده واقع می شود باید برای پارامترهایی
تعداد مشاهده: 4876 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:
فرمت فایل اصلی: .ppt
تعداد صفحات: 65
حجم فایل:9,663 کیلوبایت